Teleferik Nihayet Oteller Bölgesi’yle Buluşuyor
Bursa ile Uludağ arasındaki ulaşımı sağlayan, kentin simgelerinden Teleferik’in mevcut hattının yenilenerek, Oteller Bölgesi’ne kadar uzatılacağı projenin imzaları törenle atıldı.
Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Çelik Palas Otel’de düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, modern teknoloji ile inşa edilecek yeni Teleferik’in Bursa’nın Türkiye’nin parlayan yıldızı olmasına katkı sağlayacağını, Uludağ’ın da gerçek turizm potansiyelini harekete geçireceğini söyledi. Göreve geldikleri günden bu yana vaat ettikleri, Bursa’nın da ‘marka kent olması’ yolunda önem taşıyan projeleri kararlılıkla tek tek hayata geçirdiklerini belirten Şahin, büyük hedeflere ancak hayallerinin peşini bırakmayanların varabileceğinin altını çizerek, “Hayallerimizden biri de yıllardır konuşulan Teleferik hattının modernize edilerek, Oteller Bölgesi’ne kadar uzatılacağı çalışmaydı. Bunu da gerçekleştirmek nasip oldu. Modern teknoloji ile inşa edilecek yeni Teleferik, Bursa’ya ve Uludağ’a bambaşka bir imaj kazandıracak” dedi.
2 yıl içinde tamamlanması planlanan projenin yap-işlet-devret modeliyle yapılacağını ve Teleferik hattının 45 milyon Euro’ya mal olacağını anlatan Şahin, üstlenici firmanın ayrıca her ay 40 bin YTL aylık kira ödeyeceğini bildirdi.
“Dünyanın en uzun teleferik hattı Bursa’ya kurulacak”
Teleferik’in yılda bir milyon yolcu taşımasını hedeflediklerini ifade eden Şahin, “Hattın uzatılmasıyla 8,5 kilometreye ulaşacak Teleferik, tamamlandığında dünyanın en uzun Teleferik’i olma özelliğini taşıyacak. Ayrıca Uludağ’a Bursa manzaranı yolculuk Oteller Bölgesi’ne kadar 22 dakikada olacak. Proje kapsamında 4 adet modern istasyon, normal ve vip yolcu kabinleri, Teferrüç’e bin araçlık otopark ile istasyonlara dinlenme yerleri yapılacak. Gondola sistemi kullanılacak yeni teleferik hattında 8’er kişilik 175 adet kabin ve 10 adet 4’er kişilik vip kabinleri bulunacak. Bu kabinler sürekli ring yapacaklar ve saatte bin 700 kişi taşıma kapasiteli teleferikte artık bekleme derdi ve kuyruk olmayacak.” diye konuştu.
Başkan Şahin: “Bursa, Türkiye’nin parlayan yıldızı olacak”
Bursa’da değişim ve gelişim hayallerimizi süsleyen projelerle devam ettiğinin altını çizen Başkan Şahin, “Bursa’nın 3 yıl sonra yaşanmaktan keyif alınacak, bir şehir olması için çalışıyoruz. Vaat ettiklerimizi gerçekleştirdiğimizde Bursa, Türkiye’nin parlayan yıldızı olacak. Teleferik Projesi hemşehrilerimize hayırlı olsun” dedi.
Teleferik Projesini üstlenen firma sektöründe dünya devi
Teleferik Projesi’ni yap-işlet-devret sistemiyle gerçekleştirecek olan NSM International Grup’un Avusturyalı ortağı Doppelmayr’in Yönetim Kurulu Başkanı Michael Doppelmayr, bugüne kadar şirketlerinin 65 ülkede 13 bin 600 teleferik tesisi kurduğunu bildirdi. Doppelmayr, 30 ülkede merkezlerinin bulunduğunu, 2 bin 100 çalışanı ile şirketinin sektördeki pazarın yüzde 60’ına sahip olduğunun altını çizerek, Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerine olan güvenlerini boşa çıkartmayacaklarını belirtti.
Reinbacher: “Türkiye, Başkan Şahin’e teşekkür etmeli”
NSM International Grup AŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Richard Reinbacher de, Türkiye’nin geniş dünya bakışına sahip Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin’e teşekkür etmesi gerektiğini vurgulayarak, “Yapacağımız proje Bursa’nın uluslararası alanda ses getirecektir. Yeni teleferik Bursa’nın daha da gelişmesinin meşalesi olacak” dedi.
Törene, Avusturya’nın hükümet düzeyindeki temsilcileri de katıldı
Konuşmaların ardından Teleferik Projesi’nin yapımına ilişkin sözleşme, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Doppelmayr Yönetim Kurulu Başkanı Michael Doppelmayr ve NSM International Grup AŞ Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Richard Reinbacher arasında imzalandı. Sözleşmeye imza koyan Şahin, Doppelmayr ve Reinbacher birlikte el sıkışırken, “İşte Türkiye-Avusturya takımı” şeklinde espri yaptı. İmza törenine, Avusturya’nın İstanbul Başkonsolosu Josef Saiger, Ekonomi Bakanlık Ateşesi Richard Bandera ve Marmara Bölge Ticaret Ateşesi Erika Teoman-Brenner ile Avusturya Ticaret Odası Başkanı Wolfgang Brenner de katıldı.
TÜRSAB VE GÜMTOB’tan Başkan Şahin’e teşekkür
Güney Marmara Turistik Otelciler Birliği (GÜMTOB) Başkanı Işık Uğurtuğ ile Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Güney Marmara Yürütme Kurulu Başkanı Hasan Erdem, yıllardır bekledikleri projeyi gerçekleştirdiğinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin’e teşekkür ettiler. Uğurtuğ, “Bu projeyi yıllardır bekliyorduk. Uludağ’ın vizyonunu değiştirecek bu projeden dolayı size minnet borçluyuz” dedi. Hasan Erdem de, yeni teleferiğin Bursa’nın ülke turizminden aldığı payı artıracağını belirtti.